Nerds

Wie zijn toch die nerds die dit programma maken? Naast het feit dat er ook regelmatig gasten worden uitgenodigd, is er een vaste verzameling nerds te horen (en te zien) in de podcast. Onze vaste kern!  We hebben ze even gevraagd; Wat doe jij eigenlijk in de IT?

 

 • Marcel van der Velde
  Foto door: Dennis van Zuijlekom
  Marcel van der Velde is een radionerd in hart en nieren. Naast zijn werk als researcher en adviseur bij de rijksoverheid was het dan ook een lang gekoesterde wens een studio te bouwen. Na een verhuizing in 2013 kwam daarvoor een mooie ruimte beschikbaar.  Inmiddels hebben in de studio al veel producties hier het licht gezien. Ook Angrynerds komt er vandaan.   Beroepsmatig houdt Marcel zich bezig met vraagstukken op het raakvlak tussen mens, techniek en regelgeving, De meeste onderzoeken waarbij hij betrokken is hebben dan ook een omvangrijke social-engineering component, Verder werkt hij als trainer voor securityacademy en treedt regelmatig op als spreker.
  LinkedIn
  Twitter
 • BugBlue
  Foto door: Dennis van Zuijlekom
  BugBlue houdt ervan de regering te trollen terwijl hij vecht voor burgerrechten. Ik haat evenzeer alle hardware als alle software. Het heeft tegenwoordig geen zin meer om computers te gebruiken als je wat privacy wilt. Samen hebben we het allemaal veel te verdomd moeilijk gemaakt Ik weet niet echt zeker of ik op het niveau goeroe ben of incompetent over welk onderwerp dan ook. Maar dat weerhoudt mij er niet van om mijn mening te verkondigen. Trots lid van de beste hackerspace: Hack42
  Twitter
 • Anne Jan Brouwer
  Foto door: Dennis van Zuijlekom
  Anne Jan Brouwer begon met programmeren in C64 BASIC op z’n zesde met bibliotheekboeken en is nooit gestopt met programmeren en lezen. Heeft hardware hacking geleerd door hele jaargangen Elektuur te lenen bij de bieb. Sinds 2002 professioneel software ontwikkelaar en is zich rond die tijd ook in de Nederlandse hackerscene begonnen zich tegen allerhande events, camps en spaces aan te bemoeien. Hij geeft zo af en toe een lezing over allerhande onderwerpen in diverse settings en is oprichter van badge.team en QtPass.org
  Website
  Twitter
 • Chantal Stekelenburg
  Chantal Stekelenburg is Head of Researchers bij Zerocopter. Ze zorgt voor een van de belangrijkste aspecten van de dienstverlening van Zerocopter: de community van hackers. Haar focus ligt op het ondersteunen en coachen van Zerocopter’s huidige hacker community en het groeien van de hacker community naarmate het klantenbestand groeit. Tevens is Chantal één van de initiatiefnemers van WICCA, de Women In Cybersecurity Community Association. Een in Nederland gestarte groep die badass vrouwen in infosec verenigt om te leren van elkaar en toekomstige generaties te inspireren. Alsof ze dan nog niet genoeg te doen heeft doet ze ook nog cyber vrijwilligerswerk voor de Politie en zit ze in de Raad van Toezicht bij de DIVD.
  Twitter
  LinkedIn
 • Jos Weyers
  Foto door: Dennis van Zuijlekom
  Jos Weyers is wereldrecordhouder in sleutelimpressie (een vorm van sleutelhacken) en in die hoedanigheid veelvuldig betrokken bij hackerevents in diverse landen. Sleutelfiguur binnen de hackerspace in Arnhem, Hack42 en voorzitter van ToooL.nl. Organisator van Lockcon. Binnen de scene in het buitenland bekend als “die Nederlander met die kilt”. Featured in the New York Times, gekozen tot #2 in de categorie “Hackers en Security” in the Nerd101-lijst van VrijNederland juni 2015.
  Twitter
 • Lisette Meij
  Lisette Meij is jurist. Met een fascinatie voor wet- en regelgeving onderzoekt zij dagelijks hoe alle technologische ontwikkelingen een plek kunnen krijgen binnen de ietwat juridische chaos. Daarbij focust zij zich in het bijzonder op de juridische grenzen bij het gebruik van data en data gedreven werken. Want hoe zorg je ervoor dat privacy gewaarborgd blijft met de huidige mogelijkheden om data te verwerken en niet te vergeten de aanwezige datahonger? En hoe zetten we al deze regels om naar een praktische en begrijpelijke werkwijze voor iedereen? Vragen waar zij graag de antwoorden op vindt, regelmatig op de radio over spreekt en lezingen over geeft.
  LinkedIn
 • Peter op ‘t Hof
  Peter op ‘t Hof werkt sinds 2008 bij de politie en is lid van het bondsbestuur van de ACP. Peter werkt als solution architect, hij ontwerpt oplossingen die te maken hebben met waarnemingen. Je moet dan denken aan waarnemingssystemen, zoals camera’s, bewegingssensoren enz. Wij zorgen er met onze systemen voor dat de operationele diensten en meldkamers door kunnen draaien.
  Ik vind het een uitdaging om de balans te vinden tussen informatietechnologie, business-governance en kwaliteit van mensen en groepen, om motivatie, inspiratie en gezondheid op het werk te brengen met bruikbare oplossingen.
 • Jeroen Baten
  Foto door: Dennis van Zuijlekom
  Ik los IT-problemen op. Ik verbind systeem A met systeem B. Ik leer mensen dingen. Ik doe dit meestal met Linux-systemen. Om dingen te laten gebeuren, schrijf ik veel aangepaste scripts in verschillende programmeertalen zoals Python, Bash, C, Java, enz. Ik heb klanten over de hele wereld (Australië, Zwitserland, Frankrijk, de VS, enz.).
  LinkedIn